Gambar SUS Siri 180

Gambar SUS Siri 180
Peserta Kursus Skim Usahawan Siswazah Siri 180

Tuesday, February 6, 2007

Peluang Perniagaan : Kursus/ Seminar/ Bengkel

salam sejahtera,

kepada kengkawan sumer, sesaper yang tau ada kursus/ seminar/ bengkel yang dianjurkan oleh mana-mana pihak di Malaysia ni yang dirasakan boleh bagi ilham bisnes sila la kongsikan. mana la tau ada kengkawan kita yang minat nak attend tapi tak tau info kan?

Baru2 ni (6 Feb 2007) dalam Utusan Melayu keluar iklan dari Telekom Malaysia nak buat seminar peluang perniagaan dalam bidang telekomunikasi bersama bersama Telekom tapi tarikh, venue dia tak mention. kemasukan percuma. dan kalau layak, TM siap kasi lesen lagi utk run bisnes yang dirancang. no.tel & emel ada dia kasi tapi lupa. nanti saya kasi kemudian. kalo ada kengkawan yang tau ttg tu atau dah contack pihak TM sila la kongsi cerita mcm mn kan?

sekian.tq

Edwin

5 comments:

Suzila said...

hi gang,
Thanx for the compliment rasa kembang hidung..he..he..
Siapa yang nak pergi seminar under PUNB just walk in kat sana ada tempat pendaftaran tak yah nak risau apa2. Cuma prepare je soalan untuk dorang. Lagi satu kalau dah ada business just want to expand your biz more bigger you can try MARA, want to know more click to www.mara.gov.my under pembiyaan kat situ ada tarikh seminar kalau tak silap 1 bulan 2 kali je untuk bulan february 7 dan 26hb tapi korang boleh check to confirm. kursus tu kita tak pernah lagi. just tau masa surf kat sana nak check pinjaman mara.
Tadi pasal pinjaman sekarang pasal kursus pulak ni lebih kepada pertanian dan makanan (I kan peminat makanan)macam bakery, dll macam yang En Ghani senik tu cerita (ingat2 balik malam tu memang kelakar giler rasa macam nak pecah perut je) ala2 macam tu la tapi fee dia mahal betul la. kalau nak tahu lebih lanjut click kat www.mardi.my di bawah training and courses.
Satu lagi kursus "KURSUS ASAS PENGELUARAN CENDAWAN TIRAM KELABU" under UPM, tarikh 13-15hb Feb 2007, yuran RM450.00, siap ada sijil lagi. nak tahu lebih lagi click kat www.tpu.upm.edu.my atau call En Mohd Tarmizi 03-89467307, hajah salbiah 03-89467318 (012-3948719).
oklah yang ini je buat terkini kalau ada apa2 yang terkini nanti saya akan post masuk kat sini. Korang pun kalau ada apa terkini bg tahulah

Anonymous said...

Lawati link di bawah untuk "TELEKOM MALAYSIA BUSINESS PROGRAMME ( TMBP )"

http://groups.google.com/group/ruang-perniagaan

Anonymous said...

Kepada semua usahawan/bakal usahawan negeri Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya,
Jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk meningkatkan pengetahuan anda dalam beberapa perkara yang amat berfaedah untuk anda menjadi usahawan yang kreatif dan inovatif. Ceramah Interaktif dan Bengkel Inovatif akan diadakan sempena Karnival Malaysia Inovatif (MI2010) Zon Tengah di MITC, Melaka pada 13 dan 14 November 2010. TIADA yuran dikenakan. Makan/minum disediakan untuk semua peserta.

CERAMAH INTERAKTIF 1
“Peluang Perniagaan Berasaskan Herba Dalam Pembangunan Produk dan Pengilangan Kontrak”

BENGKEL INOVATIF 4
“Bengkel Mega Ke Arah Rakan Inovasi”

CERAMAH INTERAKTIF 5
“Exploring Options in the ICT World”

CERAMAH INTERAKTIF 6
“Inovasi Untuk Pembangunan Masyarakat
ke Arah Negara Maju”

CERAMAH INTERAKTIF 7
“Memimpin SME, Melonjak Inovasi
dan Kreativiti”

Layari http://www.malaysiainovatif.gov.my untuk maklumat lanjut mengenai isi kandungan ceramah/bengkel,tarikh dan masa.

Sekiranya berminat atau memerlukan maklumat lanjut, sila hubungi saya di 03-26966811 atau sma ke 019-2241014 atau e-mail jamilah@remotesensing.gov.my. Berikan nama penuh, no. kad pengenalan, alamat, no tel dan e-mail melalui sms dan e-mail. Sijil penyertaan akan diberikan kepada yang memerlukan. Terima kasih.

jamilah said...

Kepada semua usahawan/bakal usahawan negeri Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya,
Jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk meningkatkan pengetahuan anda dalam beberapa perkara yang amat berfaedah untuk anda menjadi usahawan yang lebih kreatif dan inovatif. Ceramah Interaktif dan Bengkel Inovatif akan diadakan sempena Karnival Malaysia Inovatif (MI2010) Zon Tengah di MITC, Melaka pada 13 dan 14 November 2010. Tiada yuran dikenakan dan makan/minum disediakan untuk semua peserta.

CERAMAH INTERAKTIF 1
“Peluang Perniagaan Berasaskan Herba Dalam Pembangunan Produk dan Pengilangan Kontrak”

BENGKEL INOVATIF 4
“Bengkel Mega Ke Arah Rakan Inovasi”

CERAMAH INTERAKTIF 5
“Exploring Options in the ICT World”

CERAMAH INTERAKTIF 6
“Inovasi Untuk Pembangunan Masyarakat
ke Arah Negara Maju”

CERAMAH INTERAKTIF 7
“Memimpin SME, Melonjak Inovasi
dan Kreativiti”

Layari http://www.malaysiainovatif.gov.my untuk maklumat lanjut mengenai isi kandungan ceramah/bengkel,tarikh dan masa.

Sekiranya berminat atau memerlukan maklumat lanjut, sila hubungi saya di 03-26966811 atau sma ke 019-2241014 atau e-mail jamilah@remotesensing.gov.my. Berikan nama penuh, no. kad pengenalan, alamat, no tel dan e-mail melalui sms dan e-mail. Sijil penyertaan akan diberikan kepada yang memerlukan. Terima kasih.

zareyna said...

Hi,

Just wondering if sesape tau, sijil Latihan SUS ni valid sampai bile? Saya pernah mengikuti kursus ni tahun 2004, umur blom 35 tahun lagi. Still boleh pakai untuk membuat pinjaman ker?