Gambar SUS Siri 180

Gambar SUS Siri 180
Peserta Kursus Skim Usahawan Siswazah Siri 180

Tuesday, February 6, 2007

Perkembangan Terbaru?

Salam sejahtera,

kepada kawan-kawan semua, sila kongsi perkembangan terbaru rancangan/ perniagaan anda? kalau ada masalah semasa perancangan, sila kongsikan mungkin ada di antara kawan-kawan kita yang lain boleh membantu. Sekian

Edwin

17 comments:

Fida said...

Thanks to Edwin kerana wujudkan blog ni... :-)
So kawan-kawan, come and join us here...

diana@AKuSEmpoiGirL said...

terima kaseh buat abang Edwin kerana sudi create this blog utk kite semua. Hope u all will support n enjoy with this blog. Sesiapa yang dah buat RP? kalo ade yang dah berjaya tu share2 lah pengalaman anda tu ye. bye! =.=

elmafraqi said...

syukur, dah ada satu platform untuk kita share idea dan cerita.so apa lagi marilah kita meriahkan blog ni dengan cerita, cita-cita dan idea yang bagus2

Suzila said...

hi gang,
Thanx edwin coz create this blog.
I dah baca artikel yang keluar baru2 ni pasal tabung usahawan siswazah, SME. i memang sokong betapa susahnya untuk mendapatkan pinjaman dibawah SME tapi jangan jadikan itu sebagai alasan untuk kita cepat give up untuk meneruskan bizness kita. kita boleh menggunakan sumber yang lain seperti PUNB, ia juga menawarkan tabung untuk siswazah without penjamin ataupun cagaran unless RM500.00 sahaja sebagai modal dan boleh pinjam sehingga RM50,000.00. Kalau nak lebih lagi sehingga berjuta2 pun boleh nak tahu lebih lanjut datanglah beramai2 pada setiap hari Isnin pukul 9.45pagi di bangunan UOA depan aquaria, klcc tingkat 18. setiap hari isnin PUNB akan membuat seminar penerangan datanglah ke sana untuk mengethui lebih lanjut. tidak dikenakan apa2 bayaran melainkan untuk menduduki ujian psikologi sahaja sebanyak RM20.00. I tak dapat apa2 untuk promote ini cuma rasa puas dapat tolong kwn2 yang tgh stuck tu. kalau rasa ini pun susah tak dapet den nak nolong lagi."NO PAIN NO GAIN" ok arios...

Fida said...

Thanx to Suzila coz bg alternatif kat member2 semua yg dah kecewa sbb susah nak dpt Tabung TUS...hehe :-)

i cam berminat gak nih...utk tambah modal existing business...nak pi sana tu kene register dulu ke or walk in jek?

diana@AKuSEmpoiGirL said...

ade sesape yg dah cuba dapatkan TUS ke? kalo ade tu share2 lah pengalaman tu ye.thanks 2 k'suzi coz sudi membantu rakan2 kite ni. baru2 ni heboh pasal TUS, betul ke susah nak dapat?. but, kite masih ade lg jalan lain utk dptkan loan kan?!. so, hope yang lain jgn cepat give up ok! =.=

CINTHA said...

Bagus tu mai kite ramai2 meriahkan blog ni, bagi sape2 yang dah berniaga dan nak tambah ilmu, mara tiap2 bulan ade buat mcm2 kursus, byrn dia murah skit berbanding yg dianjur oleh bdn2 lain. slalunya lmbt publish kat internet. so kengkawan bleh tel pej mara terdekat.

itu jer..

Asri proton said...

A'kum kawan2 sy setuju pasal blok nie.klu dah senang jagn lupe kwn2,ade mslah pun boleh cite,klu nak beli kereta lg blh tlg.

Fida said...

Asri ni tak abih abih nak jual kereta dia...:-)

diana@AKuSEmpoiGirL said...

hahaha... cik abg kite ni bukan main lg promote kete die kat dlm blog ni. kalo beli ngan cik asri ni boleh dpt diskaun ke? kuikuikui.... hah, sesape yg berminat nak pakai kete baru jumpalah consultant kite ni ye. ahaks =.=

Anonymous said...

Salam to SUS friendzzzz... asyik-asyik bisnes je... ape kate (pade sesape yang terluang)..jomlah join kami dalam parenting skill talk pada 11 mac 2007 anjuran NCCC di Padang SK Saujana Imipian 1. Leh gak tambah pengetahuan n kongsi pengalaman ttg skil n teknik nak didik anak sejak dari kandungan.. dijamin best...maklumlah bukan senang nak jadi parents cemerlang kannnnn:)

suhaili ikhsan said...

Salam to SUS friendzzzz... asyik-asyik bisnes je... ape kate (pade sesape yang terluang)..jomlah join kami dalam parenting skill talk pada 11 mac 2007 anjuran NCCC di Padang SK Saujana Imipian 1. Leh gak tambah pengetahuan n kongsi pengalaman ttg skil n teknik nak didik anak sejak dari kandungan.. dijamin best...maklumlah bukan senang nak jadi parents cemerlang kannnnn:)

Fida said...

Elli,
org yg blum jd parent pun bole join ke? if sesaje nk dptkan ilmu..kena bayar ke? bile? brape?

ASRIUPM said...

ADE SAPE2 WKN KITE DENGAR PASAL CARREFOUR DUNIAKU,SY DENGAR BOLEH DAPAT HADIAH RM 200,000 .MCM BEST JE TAK NAK TRY KER.

asriupm said...

AMBOI CIK DIANA DENGAN CIK FIDA MCM PAKAT JE ,SY PROMOTE KERETA BAGI KAU OARANG SENANG INGAT KAT SY ,HEHEHE

Fida said...

hai frens,

what's up? how's life? lama tk dengar berita...:-)

Anonymous said...

Lawati alamat dibawah untuk Telekom Malaysia Business Programme

http://groups.google.com/group/ruang-perniagaan